Go Back

Chlazené tofu

Nejrychlejší a přitom výtečná úprava tofu
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Chod Bezmasá hlavní jídla
Kuchyně Japonská, Světová
Cost 70 Kč
Servings 4 porce
Calories 201 kcal

Ingredients
  

  • 400 g tofu doporučuji Dang Long nebo KD
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 3 cm zázvoru
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 hrst kacuobushi
  • 1 špetka sezamových semínek

Instructions
 

  • Na sucho rozpálíme pánev a necháme na ní opražit sezamová semínka, dokud mírně nezezlátnou.
    1 špetka sezamových semínek
  • Tofu nakrájíme na asi 2 cm velké kostičky. Dáme pozor, aby zůstalo složené v původním tvaru. Opatrně ho přemístíme na servírovací talíř.
    400 g tofu
  • Přelijeme sójovou omáčkou.
    4 lžíce sójové omáčky
  • Zázvor lžičkou oloupeme a najemno nakrájíme. Přidáme k tofu.
    3 cm zázvoru
  • Jarní cibulku opláchneme. Zelnou část nakrájíme na co nejtenčí proužky, bílou na měsíčky. Společně s kacuobushi nasypeme na tofu.
    1 ks jarní cibulky, 1 hrst kacuobushi
  •  Nakonec zasypeme praženými semínky a můžeme podávat.
    1 špetka sezamových semínek

Notes

Super jednoduchá příprava tofu, díky které můžete vykouzlit chutný oběd během pár okamžiků.
Klíčová slova Bezmasá hlavní jídla, Celoroční, Japonská kuchyně, Minimum surovin, Rychlá příprava, Snadná kuchyně, Tofu, Vege, Vegetarián