Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Notes
Smaller
Normal
Larger
Chlazené tofu
Nejrychlejší a přitom výtečná úprava tofu
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Total Time
10
minutes
mins
Chod
Bezmasá hlavní jídla
Kuchyně
Japonská, Světová
Cost
70 Kč
Servings
4
porce
Calories
201
kcal
Ingredients
400
g
tofu
doporučuji Dang Long nebo KD
4
lžíce
sójové omáčky
3
cm
zázvoru
1
ks
jarní cibulky
1
hrst
kacuobushi
1
špetka
sezamových semínek
Instructions
Na sucho rozpálíme pánev a necháme na ní opražit sezamová semínka, dokud mírně nezezlátnou.
1 špetka sezamových semínek
Tofu nakrájíme na asi 2 cm velké kostičky. Dáme pozor, aby zůstalo složené v původním tvaru. Opatrně ho přemístíme na servírovací talíř.
400 g tofu
Přelijeme sójovou omáčkou.
4 lžíce sójové omáčky
Zázvor lžičkou oloupeme a najemno nakrájíme. Přidáme k tofu.
3 cm zázvoru
Jarní cibulku opláchneme. Zelnou část nakrájíme na co nejtenčí proužky, bílou na měsíčky. Společně s kacuobushi nasypeme na tofu.
1 ks jarní cibulky,
1 hrst kacuobushi
Nakonec zasypeme praženými semínky a můžeme podávat.
1 špetka sezamových semínek
Notes
Super jednoduchá příprava tofu, díky které můžete vykouzlit chutný oběd během pár okamžiků.
Klíčová slova
Bezmasá hlavní jídla, Celoroční, Japonská kuchyně, Minimum surovin, Rychlá příprava, Snadná kuchyně, Tofu, Vege, Vegetarián