Blesková bylinková pomazánka

Jump to Recipe

Pomazánky jsou moje láska. Hotové během pár okamžiků, a přitom jsou skvělý základ snídaně nebo studené večeře. Navíc jde tahle Blesková bylinková skvěle kombinovat.

Recept na pomazánku najdete spolu s řadou dalších chutných pokrmů v kuchařce Snadno a rychle o které si víc můžete přečíst tady.

Já myslím, že k surovinám toho není potřeba moc dodávat. Jogurt používám opravdu řecký, má plnou krémovou chuť a do pomazánky se skvěle hodí. Pažitku můžete nahradit oblíbenou bylinkou podle vaší chuti nebo klidně jarní cibulkou či najemno nasekaným pórkem.

Servírování se v tomhle případě meze opravdu nekladou. Blesková bylinková je výtečná jak na chlebu, tak na světlém pečivu. Rozumí si s dalšími sýry, uzeninami i vejci. Koneckonců pokud ji použijete jako dip k čerstvé zelenině, bude chutnat skvěle i bez pečiva.

Rychlá bylinková pomazánka

Tradiční a hotová za pár okamžiků.. prostě pomazánka vhodná pro každou příležitost.
Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Chod Pomazánky
Kuchyně Česká
Cost 30 Kč
Servings 5 porcí
Calories 60 kcal

Ingredients
  

  • 100 g žervé jako je lučina v měkkém obalu atp.
  • 25 g jogurt řeckého typu
  • několik snítek pažitky
  • 1 špetka soli

Instructions
 

  • Nejprve si připravte všechny ingredience a zvažte jogurt s žervé.
    100 g žervé, 25 g jogurt řeckého typu, několik snítek pažitky, 1 špetka soli
  • Nakrájejte pažitku nebo jiné bylinky podle chuti a všechny suroviny přemístěte do misky.
  • Promíchejte, dochuťte solí a můžete podávat.

Notes

Pomazánku samozřejmě můžete přizpůsobit svým chuťovým preferencím. Místo pažitky použijte jiné bylinky, které máte rádi. Pokud ji hodláte servírovat třeba k rybám, určitě se hodí přidat pár kapek citronové šťávy. Nebo ji dochuťte lžičkou hořčice.
Klíčová slova Celoroční, Česká kuchyně, Dostupné suroviny, Minimum surovin, Pomazánky, Rychlá příprava, Snadná kuchyně, Snadno a rychle, Vegetarián

About

Ahoj! Jsem milovnice dobrého jídla, poznávání a domácího vaření.... Prostě Gastrogeek :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating